četvrtak, 21.02.2008.

nije nastavak...


... već rentanje burninmad

danas je tako divan i sunčan dan, a ja moram da bežim iz parka jer pijane budale koznaodakle urlaju "ubij, zakolji da šiptar ne postoji", "kosovo je srce srbije", "zovi, samo zovi, svi će sokolovi...", "pušite ga pičke šiptarske" i tome sličan repertoar. i da, ZNAM da nisu iz beograda jer se pitaju gde se nalazi američka ambasada. pa nabijem ih na koštuničin kurac sve zajedno!
i jebalo ih kosovo. znam da puno psujem, ali zaista sam popizdela. ruku dajem da polovina tih jedva punoletnih majmuna ne zna da nađe na karti ni tri grada na kosovu. a ja zbog njih moram da bežim sa detetom. imbecili, da bi imbecili!
a zbog idiotskog mitinga (hej, protestvuje se u centru beograda zbog akcija drugih zemalja; potrešće ih to onoliko) skoro ništa ne radi posle dva sata. da l da bi ljudi mogli da pobegnu kući, da l iz sigurnosnih razloga, da l da bi mogli da prisustvuju istorijskom mitingu (pJuk).
ispred moje zgrade nema niti jednog parkiranog automobila. evakuisali se ljudi. ako nekom danas treba parking mesto u centru, ima ga na pretek. toliko o tome šta beograđani misle o "mirnom" protestu.

a povrh svega, kupila voćni jogurt da doručkujem u parku i tek kad sam popila već pola videh da mu je istekao rok trajanja. kmek.
:: 15:10 :: komentariši (6) . print . # ::

utorak, 19.02.2008.

što je danas lijep i sunčan dan


u subotu je mami bio rođendan pa sam joj dopustio da se malo poigra :)


bros brothers


mali adolf


danijel kovač


sid vicious


a juče smo bili na kontroli i vakcinaciji. ponosno izjavljujem da imam 6,5 kila i 60,5 cm. i baš me briga što mi se ne vidi vrat i što su mama i tata izmislili novu kategoriju debljine samo za mene (tzv marlon brando debljina).
takođe izjavljujem da sestra u domu zdravlja NEMA laku ruku, te da me butina jako bolela. kako bi i mama to znala, urlao sam sve vreme dok je tata bio na poslu. a onda sam i tati to objasnio urlajući pošto se on vratio s posla. smijeh

btw, mama kaže da nije zaboravila na obećani nastavak, te da će ga uskoro završiti.
hoće, hoće, kako da neće rofl
:: 00:57 :: komentariši (3) . print . # ::

utorak, 12.02.2008.

mala prodavnica užasa


kao što obećah, izveštaj iz porodilišta sledi. skraćen doduše, jer bebac nema razumevanja za moje skribomanske napade :D
mada, žao mi da neke stvari ostanu nezabeležene... ajd hronološki ću, pa dokle stignem.

sreda, 12.12.2007.

termin porođaja je datum koji svaka poštena trudnjača uzima kao krajnji rok za isporuku bebe. čule su za takozvane prenesene bebe, ali odlučno odbijaju da njihova beba bude takva. zapravo, kako se taj delivery date približava, priželjkuje se da se beba rodi kao mrkonjićev most - par dana pre roka.
moj termin je bio 12.decembar. a nadala sam se ranijem istovaru. no, iveku je očigledno bilo mega lepo u tibi-bibi, pa je odlučio da iskulira taj, njemu očigledno krajnje nebitan, datum. ispalo je da sam te srede išla na kontrolu kod slavice i to na, oh horora, ginekološki pregled.

budući da sam čitavu trudnoću išla kod svoje ginekološkinje, pregledi su se uglavnom svodili na ultrazvuk i ctg, od kojih niti jedno nije neprijatno. štoćereći, izbegla sam ginekološke preglede. sve do termina, kada je slavica morala da proveri situaciju down under, a to se radi ginekološkim pregledom. što je zapravo fancy izraz za guranje prstiju što dublje u mesto predviđeno za doživljavanje užitka uz pomoć kakvog pimpeka ili pak veštog jezika, a ne za takav violation of privacy.
mhm, da se primetiti da jaaaako ne volim te preglede, te da preterujem. teško mi je da se opustim tom prilikom i uvek sam u frci da će me boleti i da li sam si dobro izdepilirala prepone i noge, te da se ne upiškim [nikad mi se to nije dogodilo i nisam ni čula da se nekoj takvo što dogodilo, ali svejedno sam u panici da se ne upiškim prilikom pregleda].

enihau, pregleda me slavica ginekološki i objavi da mi je grlić mek, ali da nisam ni malo otvorena. u prevodu: neće još. i reče mi da treba da dolazim svaki drugi dan na ctg, kako bismo pratili kako je beba i imam li kontrakcija.
odem ja tako kući, pomalo očajna jer da mi izmiče taj mitski termin.


četvrtak, 13.12.2007.

iako mi je slavica rekla da nema potrebe da idem do porodilišta pre nego što utvrdimo da su mi počele kontrakcije, te da je bebac ipak odlučio izaći van, ja sam otišla.
mislim, taj naš zdravstveni sistem je prilično sumanut i, štajaznam, možda me ne bi primili ak im se ne bih javila da kasnim sa porođajem. pa ja odlučih da odem da im javim da mi je prošao termin. jebala me revnost.
usput, izložim DM-a da ipak ponesemo koferče sa stvarima...

pre nego što nastavim, molim bez skandalizovanja jer sam nosila koferče! u pitanju je zaista mali mali koferčić u koji sam spakovala zaista samo neophodno: bade-mantil, uloške, gaće, spavaćicu, papuče i higijenske potrepštine. da napomenem, prilikom razgovora sa pravnicom porodilišta, a u vezi sa epiduralom, apartmanom i prisustvom DM-a, žena mi je rekla da je sasvim svejedno ponela ja torbu ili koferče sa stvarima. pa ja spakovala kofer.

elem, krenemo DM-a and moi do porodilišta, pošto smo prethodno svratili do njegovog fakulteta. dakle negde oko 11. sa sve koferčetom. i bez doručka. kafu sam odavno prestala da pijem.
odem do šaltera-prijavnice da kažem kako nemam zakazano, ali da ne bi bilo loše da mi urade ctg jer da mi je prošao termin. kaže mi vremešna teta da odem u ambulantu i pitam (hej, pitam!!) da li hoće (DA LI hoće!!) da me pregledaju. doooobro. odem do ambulante.

dobardan, dobardan. mene poslalo da vas pitam da li hoćete da me pregledate, meni je prošao termin.
kad vam je bio termin?
juče.
hoćemo, pregledaćemo vas. sačekajte tu.


da skratim, probudiće mi se bebac uskoro... dođem ja na red posle nekog vremena (a pošto su pregledane sve žene koje imaju veze u porodilištu), stave me na ctg i dok slušam bebine otkucaje jedna od sestara me pita da li sam bila skoro na pregledu, ja kažem da jesam te da je dole sve poprilično zatvoreno bilo juče. završimo sa ctg-om i odnesemo "snimak" doktorki u susednoj prostoriji.
i tu počinje pakao.

hmmm, je l imate bolove?
nemam.
kako nemate?
pa nemam.
morate da imate.
ali zaista nemam.
ma, imate, vidim ja po ctg zapisu da imate.
ali stvarno nemam.

[u prevodu: jebo lud zbunjenog]

vidno iznervirana doktorka mi kaže da se skinem ne bi li me pregledali. i ne, nije typo, baš tako mi je rekla: "...da vas pregledamO".



eh, heh, probudio se ivek :))
nastavak sledi.
uskoro.
nadam se smijeh

ps. jesuse, gornja slika je fotkana u novembru, mesec dana pre nego što je slonić došao na svet! :o
:: 15:32 :: komentariši (2) . print . # ::

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Opis bloga

o bebcu :)
malo i o meni. o nama. everyday life.
i slično.

02.04.08. 64 .. 7560 .. 42,1
15.05.08. 68 .. 8180 .. 43,5
25.06.08. 69 .. 8650 .. 44,5

16.06.09. 82 .. 12,5

29.05.08. jedinica dole levo
01.06.08. jedinica dole desno
04.09.08. jedinica gore desno
09.09.08. jedinica gore levo
22.10.08. dvojka gore desno

16.06.09. sve od jedinice do četvorke :)

23.07.08. propuzao :)
02.08.08. uspravio se
25.10.08. sam stoji 10-tak sekundi

Linkovlje

Baby score

upiškio mamu: 9 puta

ukakao mamu: 5

upiškio tatu: 2 (prvi koga je upiškio)

ukakao tatu: 0

upiškio strance: 2

ukakao strance: 1

Baby's wish-list:

:: kućni ledomat

:: projektor (sa ili bez platna, ne pravim pitanje)

:: mega udobna kancelarijska stolica, onakva kakvu ima Vanja u Školarcu, komada 2

:: iPod

:: Gilmoire Girls, Fraiser, Seinfeld, Friends - sve sezone

:: DVD recorder

:: mikrotalasna pećnica

:: priče o Gojku i Dobrili Srđana Valjarevića (izlazile su u Danasu, a ne postoji štampana verzija; ovo smo spremni platiti suhim zlatom)

:: štapićasti blender (u narodu poznat i kao blender za poneti) - NABAVILA!!

[nastavak sledi...]


free web counter